Transport via släpvagn till och från hemmet

 

En släpvagn underlättar väldigt mycket i din vardag som husägare. Vare sig du har köpt en ny soffa som behöver fraktas hem eller ska åka till tippen efter vårstädningen behöver du en släpvagn.

Dock är det inte bara att slänga upp sakerna på kärran och åka. Det finns regler och lagar som du måste följa när du lastar, både för din egen och andras säkerhet.

Vilket släp får du dra efter din bil?

Bara för att din bil har en dragkrok som klarar att dra släpvagnen innebär det inte att du får det. För att du ska få dra släpvagnen lagligt måste du först kolla upp vagnens totalvikt. Sedan får du kolla i din bils registreringsbevis hur mycket bilen får dra. Är släpets totalvikt högre kan det vara förbjudet för dig att framföra det.

Se till att säkra din last ordentligt

Sedan är det väldigt viktigt att du lastar vagnen korrekt. Det är inte bara att slänga på sakerna och åka iväg, det kan innebära trafik- och livsfara. Du har ansvaret att allting ligger säkert på släpvagnen så ingenting ramlar av när du kör.

Ett smidigt sätt att hålla din last säker är spänna ett lastnät över kärran. Ta en titt online och hitta ett bra lastnät som passar din släpvagn.