Se över era träd och gården

 

Du som har en stor gård har ofta många träd och buskar som behöver särskild vård. Förutom att regelbundet skära bort gamla grenar och blad kan det också vara angeläget att ta bort stora träd.

Om du har odlingar där grödorna behöver mycket näring är träden en konkurrent. Ditt grönsaksland går miste om nödvändigt gödningstillskott som istället blir uppsuget av de stora träden.

Ta hjälp av en arborist som har erfarenhet av att avlägsna träd men också klippa buskar. När du inte har tid att ta hand om gården eller har investerat i en stuga på landet kan det också vara perfekt med extern trädgårdshjälp.

Välj en arborist utifrån dina behov

Om du har fällt träd själv och inser hur svårt det är att få bort stubben kommer du förmodligen önska att du tagit hjälp av en arborist. Att hugga och skära i stammen för att till slut fälla trädet är ofta ett energislukande arbete. Även om du är stark och uthållig kan det också ta väldigt lång tid.

Som om inte trädfällning var utmanande nog, är det ännu svårare att därefter få bort stubben. Istället för att gräva ut stubben genom tidskrävande processer kan en arborist använda sig av effektiva maskiner som stubbfräs. Du kan anlita experter på trädgårdsarbete genom arborister.se.