Renoveringstips för badrummet

 

Att renovera badrummet kan vara dyr affär, men samtidigt också något som många uttrycker önskan om. Vi vill nog alla skapa något som vi inte bara trivs i utan som vi även känner är vackert och intressant. Av denna anledning har vi samlar något tips här för just badrumsrenoveringen.

Välj en tydlig stil

Ett badrum kan göras i många olika stilar. Men när man verkligen väljer en stil är det också snyggt om man verkligen fullföljer den och satsar fullt ut på allt vad stilen innebär. Detta kan styra allt från valet av färgen på kaklet till vilken toalettstol man bör sätta in. Tänk även på hur stilen i badrummet passar ihop med inredningsstilen i resten av hemmet.

Utnyttja utrymmet rätt

Badrum kommer i många olika former och storlekar och det gäller att man verkligen tänker på hur utrymmet kan användas. I små badrum är det viktigt är det smart att tänka mer på höjden och ta vara på väggytorna i så stor utsträckning man kan. I ett större badrum är det ofta snyggt att skapa avskiljare för exempelvis duschutrymmet för att utrymmet inte ska kännas onödigt stort och öppet. För att fortfarande få bra spridning av ljus kan man exempelvis bygga upp ett vägg av kraftigt glas.

Tänk på belysningen

Och på tal om spridningen av ljuset är det också viktigt att tänka extra ordentligt på vilken belysning man sätter in. Arbetsbelysningen är den absolut viktigaste och bör sitta kring spegeln. En vanlig designmiss är dock att sätta belysningen ovanför spegeln. Detta kan skapa en hel del skuggor som försvårar vissa saker vi gör framför spegeln. En mycket bättre idé är att ha belysning vid var sin sida om spegeln. Se bara till att det inte är bländande.