Praktiska tips för vadragsrumsinredningen

 

Vardagsrummet kan vara lite olika saker för olika hem. Men det är nästan alltid det rum vi spenderar mest av vår vakna tid i hemma. Att inreda vardagsrummet behöver inte vara svårt, men det kan bli mycket bättre om man tänker efter lite extra vid både det ena och det andra.

Extra belysning

Vardagsrummet är i regel det rum som behöver flest ljuspunkter i hemmet. När man inreder rummet är det därför bäst att tänka på allt från sittplatsernas placering och aktiviteterna man ägnar sig åt där till vilka objekt som ser snyggare ut i direkt ljus. Det kommer alltså behövas fler lampor av alla möjliga slag för att vardagsrums belysningen ska kunna anpassas till alla situationer.

Planera förvaringen

Förvaring är något vi måste tänka på i de flesta rum, men det händer ibland att man inte tänker på detta för vardagsrummet. Bra förvaring i vardagsrummet kan dock vara väldigt praktiskt att ha emellanåt. Titta exempelvis på bord med förvaring i eller under så kan man snabbt och enkelt lägga bort dosor, böcker, tidningar eller allt annat som kan dras fram. Möbler med inbyggd förvaring kan också vara ett perfekt ställe att förvara saker och ting man behöver mer sällan som kanske inte får plats i andra rum.

Blanda stilar

Då vardagsrummet ofta är det största rummet man har kan det lätt bli lite väl homogent om man använder sig av exakt samma stil. Detta är bland annat ett symptom av att köpa all inredning från en och samma butik. Genom att blanda stilar får man en mycket mer intressant inredning. Blanda dock helst inte 50/50 då det ökar risken för att det ser stökigt ut. En bättre balans ligger ofta mellan 70/30 och 80/20. Och då handlar det inte om hur många olika saker man har i de båda stilarna utan mer hur mycket av rummet de tar upp.