Måla om i sommar

 

Finns det planer på att måla om i sommar? Det är bra tänkt då sommar är en bra årstid främst om det är fråga om utomhusmålning. Ska ni måla om huset så kan det vara en idé att planera detta redan nu så ni inte hamnar när det är som varmast. Som med mycket i vårt avlånga land så gäller det att det är lagom temperatur ute och helst regnfritt vid ommålning av kåken.

Måla själv eller leja bort

Måla själv eller leja bort är också en fråga som ni ska ställa er. Det finns gott om duktiga entreprenörer som gärna tar sig an ert hus och måla om detta. Både utvändigt men också invändigt om det skulle behövas. Fördelen med att en målerifirma gör jobbet är att ni själva inte behöver lyfta ett finger för att få huset ommålat. Plus att det går så mycket snabbare än om man skulle gjort det själv.

Väljer man att måla själv

Väljer man att måla själv så se till att hyra en byggställning som gör det hela så mycket enklare. Se till att göra ett ordentligt grundarbete så ni inte behöver måla om nästa år. I de flesta fall så är man inte tillräckligt noga med att få bort gammal färg utan vill så snabbt som möjligt börja måla och det lönar sig inte i längden. Med ett bra underarbete så håller färgen mycket bättre.

Hjälpa till med något

Det går också att fråga målerifirman om ni kan hjälpa till på något sätt för att få ner priset på slutfakturan. Det är kanske inte alla målerifirmor som vill detta, men det kostar inget att fråga. Det kan vara att hjälpa till med förarbetet och skrapa huset eller hjälpa till med att bygga ställning kring huset. Det finns säkert något som ni kan vara behjälplig med under tiden som huset ska målas om.