Hitta lugn i sovrummet

 

Sovrummet är det rum där vi tillbringar mest tid eftersom vi i teorin sover en tredjedel av våra liv. Ändå hamnar sovrummet ofta lite i skymundan av andra rum som kök och vardagsrum när det kommer till att prioritera inredningen. Men det säger sig självt att sovrumsinredning är viktig för vårt fysiska och psykiska välbefinnande i och med dess stora inverkan på hur vi sover .

Textil för att skapa mysfaktor

Grundläggande för en lyckad sovrumsinredning är att den ska vara inbjudande och rogivande. Där spelar färgskalan in men även saker som val av material inte minst när det kommer till textil. Med hjälp av kuddar och plädar kan du enkelt skapa en mer ombonad känsla. Välj gärna något lite lyxigare i högre kvalitet. Ull har många fina naturliga egenskaper så som temperaturreglage och antibakteriella kvaliteter.

Färg och belysning

Utöver materialval kan du som sagt även fundera på vilka färger du använder i ditt sovrum. Generellt sett är en lite dovare palett att föredra till exempel i smutsiga pasteller som gult eller beige. Men vissa föredrar även mörka väggar. Belysningen bör också ses över. Just i sovrummet är dimmer en bra funktion så att du kan öka och minska ljusstyrka i egen takt på morgonen och kvällen.