För er med lantbruk och gård på landet – solel

 

Driver du ett lantbruk eller har en gård på landet? Då kan solel vara ett ypperligt val för er! När elpriset idag är vad det är så kan solel vara en otroligt värdefull investering. För just dig som driver ett lantbruk eller har en gård blir möjligheterna många.

Du kan ofta med lätthet hitta platser att montera dina solceller på. Några olika alternativ kan vara att placera dessa på ditt hustak, på din ladugård eller varför inte ute på en åker. Tycker du att lätta låter intressant?

Vad skall du tänka på?

  • Gör en rimlig kalkyl för din investering. Detta finns det experter som kan hjälpa dig att räkna på utefter dina specifika förutsättningar.
  • Kontrollera vilket elavtal du har. De absolut flesta elleverantörer idag har möjlighet att både sälja och köpa el.
  • För att din investering ska kunna ge ett resultat behöver du också se över dina avtal och tillstånd. Även här finns det gott om hjälp att få!

Vidare finns det några andra saker att ta hänsyn till när du planerar för att införskaffa solel. Vill du också ha batterier för att kunna lagra strömmen du producerar för att förbruka denna vid ett senare tillfälle? Är svaret ja finns det även bra lösningar för det.