Få hjälp med takrenovering eller omläggning av taket

 

Taket är en mycket viktig del av huskonstruktionen. Om det finns brister i taket är risken stor för exempelvis vattenskada. Men det kan även påverka säkerheten på fastigheten. Ett tak bör därför ses över regelbundet och få det underhåll som behövs.

Ta hjälp med takrenoveringen

Det finns inga regler som säger att du själv inte får utföra en takrenovering eller omläggning av ditt tak. Men tänk på att om det finns brister och du exempelvis får en vattenskada är det inte säkert att ditt försäkringsbolag hjälper dig.

Det kan därför vara en god idé att ta hjälp av en kunnig takfirma. Du kan kontakta takfix.se för att få en offert på vad det skulle kosta att renovera ditt tak. Tänk också på att du kan göra ROT-avdrag på arbetskostnaden.

Vikten av ett snyggt tak

Även om taket är viktigt för säkerheten gör det också stor skillnad för utseendet på huset. Därför kommer du att vilja att en takläggning ser snygg ut. Taket är en stor del av huset, som syns tydligt, även om det sitter högt upp. En takfirma kan även hjälpa dig med rekommendationer om vilket typ av tak som passar bäst på just ditt hus.