Allt för ditt altanbygge

 

En altan är ett riktigt härligt tillskott på huset eller kanske på sommarstugan. Under varma sommardagar blir din altan en förlängning av huset och en plats till att spendera tid på. Till och med du som bor på bottenvåningen i en lägenhet kan ibland ha möjlighet att bygga en altan.

Planera för din altan

När du ska bygga en altan är såklart första steget planering. Du behöver tänka ut hur stor du vill att den ska vara och hur den ska se ut. Det är en bra idé att kontrollera byggregler för en altan på Boverket. Bor du i en bostadsrättsförening behöver du också kontrollera med den, om det finns särskilda regler.

Dags att börja bygga altan

När planeringen är klar är det dags att börja bygga. Stolpar, räcken och andra tillbehör kan du handla här. Det som du behöver allra mest av är givetvis virket till altanen. I planeringen bör du ha räknat ut hur mycket som går åt. Att behöva åka fram och tillbaka till brädgården tar onödig tid och fördröjer ditt altanbygge.

När du väl är klar med ditt altanbygge kan du börja njuta. Tänk på att ta hand om altanen så att den håller länge. Bland annat bör du olja in altanen regelbundet.