Allt för din egna oktoberfest hemma

 

Hösten närmar sig med stormsteg och dagarna blir allt kortare. Vad passar då bättre för att driva bort höstmörkret än en storslagen oktoberfest? För en garanterat lyckad tillställning, se till att handla det du behöver i god tid.

Det viktigaste för en lyckad oktoberfest

Det är ingen riktig oktoberfest utan öl. Det innebär att ni även behöver något att dricka öl ur. Se till att alla gäster har en ordentlig sejdel. Dessutom bör du inte heller glömma att ha några extra glas i beredskap om något oförutsett skulle hända.

Dekorera mera

För att verkligen sätta stämningen för en oktoberfest krävs dekorationer. Satsa på allt från servetter till girlanger och dekorera ditt hem så dina vänner tror de kommit till Tyskland. Det finns mängder av roliga och stämningsfulla dekorationer att pynta festen med, ju mer desto bättre.

En riktigt lyckad oktoberfest kräver den rätta klädseln. För herrarna är klädkoden naturligtvis inget annat än lederhosen. Du som vill slå på stort kan dessutom dra på knästrumporna och tyrolerhatten. Damerna får å sin sida chansen att ha på sig en förtjusande dirndl. Kanske vill du fläta ditt eget hår i de två klassiska flätorna, annars finns det redan flätade peruker att köpa.